Jedlá soda

Jedlá soda

Jedlá soda je forma soli, je to živina, která představuje zároveň jeden z nejkoncentrovanějších účinných léků (klasifikaci léku má v případě, že je dodávána jako 8% roztok nitrožilně nebo injekcí), jinak je to levná potravina. Je naprosto bezpečná, neb si ji naše tělo samo vyrábí v žaludku, slinivce a ledvinách. Navíc je součástí naší krevní plazmy. To znamená, že naše tělo nemůže bez…

Mamut malinový

Mamut malinový

Kamut zrno – 1 hrnek pohanková mouka – 2 hrnky vejce slepičí – 5 ks maliny čerstvé – 5 hrnků lněné semínko – 1/2 hrnku med – 3 lžíce himalájská sůl – mezi prsty jedlá soda – 1 lžíce xylitol z břízy – 3 lžíce kokosový olej panenský na vymazání pekáče čistá voda – dle potřeby Kamut důkladně propláchněte čistou vodou…

2 jídla na posílení imunity

2 jídla na posílení imunity

Vymyslela jsem a vytvořila dva recepty pro posílení imunity a hlavně jólivou efektivní pomoc v období chřipek či viróz. V případě problémů doporučuji denní konzumaci obou jólivých jídel – Salát z kysaného zelí s řepou a Jól na prevenci a podporu imunity – po dobu 21 dní. Recept Jól na prevenci a podporu imunity je složen z hlubokomořské řasy Kombu…

Držáky výživných látek

Držáky výživných látek

Držáky výživných látek jsou enzymatické inhibitory výživných látek z obalu ořechů a semen. Semena, ořechy, zrna a luštěniny mají na povrchu vrstvu enzymů (říkám jim držáky výživných látek), které zabraňují předčasnému klíčení a uchovávají tak živiny pro růst. Pokud člověk přijímá tyto enzymy, sníží to jejich schopnost přijímat důležité výživné látky do těla.

Stravovací gramotnost

Stravovací gramotnost

Stravovací gramotnost znamená rozšířené vědomí o informace o přirozené čistotě přirozených potravin, jejich zpracování, přípravě k jídlu a uchovávání. Stravovací gramotnosti je také vědomí o přirozeném energetickém vyzařování jídla a jejího energetizování v průběhu jakékoliv manipulace a přípravy jídla včetně jeho uchovávání a případného ohřívání.

Černá vulkanická sůl (Kala Namak)

Černá vulkanická sůl (Kala Namak)

Těží se v sopečných oblastech Indie a Pákistánu. Kala Namak je nejvíce prospěšnou formou soli, protože na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi. Je ideální pro lidi, kteří mají vysoký tlak, nebo dietu s nízkým množstvím soli. Je typická svojí vůní a chuti po vajíčkách.   V čem nám může černá sůl pomáhat? – pomáhá rozpouštět hleny je úžasná…

Medvědí česnek

Medvědí česnek

Víte, že česnek medvědí je mnohem léčivější než náš česnek? Jaro nám přináší mimo jiné i úžasné vůně všude kolem nás. Na procházce v listnatých horských lesích, humusovitých loukách nebo stinných a vlhkých nivách můžeme ucítit silnou, divokou, česnekovou vůni. A právě ta vůně vyloučí možnou záměnu s konvalinkou nebo jinou jedovatou bylinou. Čerstvě kopinaté, lesklé, zelené listy, vyrůstají z podlouhlé cibule, která…

Bramborový salát s baklažánem

Bramborový salát s baklažánem

4 porce brambory podzimní – 1 kg mrkev – 3 ks petržel – 2 ks celer menší – 1 ks cibule – 1 ks vejce slepičí – 5 ks olivový panenský olej – 1 lžíce avokádový panenský olej – dle potřeby pro domácí majonézu baklažán – 1 ks nakládané okurky – 6 ks červená paprika čerstvá – 1 ks rozmarýn…