Cuketa s nádivkou a studenou omáčkou

cuketa – 1 ks

tempeh smažený bez příchutě – 1 ks

kozí sýr – 200 g

vejce slepičí – 4 ks dle velikosti cukety

pórek nakrájený – 6 lžic

kajenský pepř – dle chuti

oregano – 1 lžička

himalájská sůl – dle chuti

rajčata – dle počtu strávníků

kokosový panenský olej – na vymazání pekáče

pohanka kroupa světlá – 500 g

slunečnicová semínka – 3 lžíce

čistá voda – dle potřeby

Z omyté cukety vydlabejte střed a naplňte ho na plátky nakrájeným tempehem zalitým rozšlehanými vejci s nastrouhaným sýrem, kajenským pepřem a oreganem. Dejte do olejem vymazaného pekáče a pečte 30 minut při 170 °C, pak přidejte omytá rajčata viz foto a dopečte 15 minut.

Semínka na sucho opražte a rozemelte.

studená omáčka

dužina z vydlabané cukety včetně semen

okurka salátová větší – 1 ks

makový olej – 2 lžíce

Vše rozmixujte na kaši. Úžasná přirozená chuť ❤️

Propláchnutou pohanku, pozvolna vařte pod pokličkou 15 minut v osolené vodě, voda má sahat 2 cm nad zrno. Po 15 minutách ji odstavte a nechte dojít.

Servírujte na předehřátý talíř kousek cukety, rajče, kopeček slunečnicí posypané pohanky, kolem nalijte omáčku. Mňam je to fakt lahůdka, vyzkoušejte. Doporučuji v horkých letních měsících.

Přidat komentář