Nechala jsem se inspirovat Římanem Palladiem, který jako údajně první na světě vytvořil recept na hořčici 😉. Hořčice v Indii je součástí běžné stravy. U nás rozvíjel Palladiuv recept pan Josef Jonáš s Jiřím Kuchařem.
Nyní vám předkládám domácí hořčici, jak dělám já 😍:
Veškerá semena a koření v bio kvalitě si objednávám u firmy Sonnentor.com

Suroviny:
hořčice žlutá semínka – 120 g (krabička)
hořčice černá semínka – 80 g (krabička)
koriandr celý – 35 g (krabička)
chilli papričky – dle chuti
kurkuma – 1 lžíce
himalájská sůl – 1 lžíce
med – 1 lžíce
hořčičný olej – 1 dl
nefiltrovaný jablečný ocet – 1 dl
voda bez chlóru – na zalití semen v misce
Postup:
Opláchnutá semena namáčejte asi 3 hodiny, pak vodu slijte a zalijte je čistou vodou1 cm nad okraj a nechejte je další hodinu nabobtnat, pak přidejte sůl s octem a zamíchejte a nechejte odstát přes noc, pak rozmixujte se zbývajícími ingrediencemi na hustou kaši. Hořčici dejte do sklenice a pak do lednice. Vždy si odeberte pro svou potřebu čistou lžičkou pouze množství, které potřebujete😉
Tuto zdravou mňamku dávám do pomazánek, salátů i vařenou zeleninu, neb je vynikající chuti plná omega 3 mastných kyselin a svými éterickými oleji velmi výrazně podporuje metabolismus a buduje imunitu s obsahem selenu, hořčíku, vápníku, vitamínu E, železa a vitamínů skupiny B ❤❤❤
1 Comment
Kometnáře