Koprová omáčka jinak, další můj osobní recept k příjemné redukci vaší váhy ❤️

2 porce

kokos strouhaný bio – 1 hrnek

čistá voda – dle potřeby

čerstvý kopr nakrájený – 2 hrnky

tapiokové perly – 6 lžic

máslo – 20 g

himalájská sůl – dle chuti

královská černá rýže – 1 hrnek

vejce slepičí – 4 ks

citrón – 1 ks

Kokos zalijte čistou vodou a nechte přes noc. Druhý den směs rozmixujte na kokosové mléko.

Čerstvý kopr dobře omyjte a nakrájejte nadrobno.

Namočte si tapiokové perly 30 minut dopředu v čisté vodě. Na hlubokou pánev nalijte kokosové mléko a přidejte kopr a dle chuti osolte. Vše pozvolna vařte.  Po 10 minutách vaření přidejte máslo, tapiokové perly a za občasného míchání dovařte asi 5 minut a dochuťte šťávou z citrónu. Díky kokosu je omáčka přirozeně sladká; kdo máte raději sladší, přidejte lžíci medu.

Propláchnutou rýži předem namočte na 3 hodiny. Vařte v osolené čisté vodě pozvolna 30 minut, se dvěma hrnky vody, bez míchání.

A vejce je dokonalou bílkovinou k tomu.

Před vařením nechte vejce ohřát na pokojovou teplotu, pak je rozklepněte na rozpálenou nepřilnavou pánev, osolte a upečte na ,,volské oko“.

Servírujte na předehřátý talíř viz foto. Přeji vám úžasný gurmánský zážitek❤️.

Přidat komentář