Mamut malinový

Kamut zrno – 1 hrnek

pohanková mouka – 2 hrnky

vejce slepičí – 5 ks

maliny čerstvé – 5 hrnků

lněné semínko – 1/2 hrnku

med – 3 lžíce

himalájská sůl – mezi prsty

jedlá soda – 1 lžíce

xylitol z břízy – 3 lžíce

kokosový olej panenský na vymazání pekáče

čistá voda – dle potřeby

Kamut důkladně propláchněte čistou vodou a den dopředu ho namočte ve dvou hrnkách čisté vody. Vařte v namáčecí vodě a v tlakovém hrnci po dobu 45 minut. Nechte jej vychladnout v téže vodě.

Lněné semínko pomelte a dejte do mísy spolu s omytými malinami, moukou, vejci, medem, Kamutem, sodou a xylitolem. Na vytvoření hutného, vláčného těsta použijte dle potřeby Kamutový vývar. Pak vložte těsto do vymazaného pekáče a pečte v předehřáté troubě jednu hodinu při 170 °C. Mamut malinový doporučuji na snídaně. Dobrou chuť ❤️.

Přidat komentář