Recept: „Joli – kokosky“ nepečené mlsání na váš sváteční stůl pro zdraví

Nestíháte péct cukroví? Nebo byste měli rádi na svátečním stole chutné a zdravé cukroví?

Ingredience

  • mandle Nonpareil – 300 g
  • kokosová mouka bio – 700 g
  • kokos strouhaný bio – 400 g
  • med – 300 g
  • máslo – 500 g

Večerní příprava madlí

Mandle den před konzumací zalijte vařící vodou, promíchejte, slijte vodu a znovu je zalijte vařící vodou a nechte odstát. Po 10 minutách je oloupejte a nechte oloupané přes noc namočené ve vodě.

Příprava

Před použitím slijte vodu a opláchněte je. Tímto je zbavíte držáků výživných látek, které se poté mohou plnohodnotně vstřebat do vašeho těla. Vysušte je čistou utěrkou.

V míse vytvořte těsto z mouky, medu, másla a z 250 g strouhaného kokosu. Dejte do lednice na půl hodiny odpočinout.

Lžičkou naberte odpovídající množství těsta a rukou do něj vtlačte celou mandli, která vám vytlačí postranní těsto, které uzavřete. Poválejte si tento váleček či kuličku ve svých dlaních a pak je obalte ve zbývajícím kokosu. Joli – kokosky si uchovávejte ve skleněné míse a v lednici do snědení.

Dobrou chuť ❤️

Upozornění: Pokud milujete svou slinivku a střevo, nepijte k nim kávu! Mléčný tuk s kávou není prospěšný pro naše zdraví.

Přidat komentář