Recept: Salát z domácího kysaného zelí na podporu imunity v zimním období

Předkládám vám jeden z mnoha receptů knihy „Jídla Světla“ pro ukojení chuťových pohárků a především na podporu imunitního systému v zimním období.

Ingredience

  • domácí kysané zelí – 3 kg
  • brokolice – 1 ks
  • mrkev – 3 ks
  • pórek – 1 ks
  • olivový panenský olej – 10 lžic
  • himalájská sůl – dle chuti
  • wasabi (kvalitní) – 10 g
  • kmín mletý – 1 lžička
  • koriandr mletý – 1 lžička
  • lihový ocet (jedlá soda) – dle potřeby
  • čistá voda – dle potřeby

Příprava

Brokolici omytou ve vodě, zbavte pesticidů 20-ti minutovým namočením do octové vody 1:10, lze použít také roztok jedlé sody. Znovu opláchnutou brokolici nastrouhejte nahrubo do velké mísy ke kysanému zelí. Očištěný pórek nakrájejte najemno a přidejte do mísy spolu s očištěnou, najemno nastrouhanou mrkví. Směs polijte olivovým olejem, okořeňte a důkladně rukama promíchejte. Pěkně si u míchání zazpívejte, takto navýšíte energii svého jídla.

Salát ze zelí na podporu imunity v zimě

Příprava

Salát uchovávejte v 5 l zavřené sklenici, v lednici. Když si svou porci odeberete vždy s předstihem a nepřerušíte teplotní stabilitu, vydrží vám salát do spotřebování. Je vynikající lehkou večeří nebo skvělým doplňkem hlavního jídla. Mňam, dobrou chuť ❤️

Originální recepty Jolany Janišové

Tento a další recepty naleznete v knize Jolany Janišové „Jídla Světla“.

A jaké saláty na podporu imunity si tvoříte vy? Napište mi a sdílejte.

Přidat komentář