Recept: Sváteční hrachová polévka

Tuto nesmírně výživnou a energetickou lahůdku vám doporučuji v době oběda a na večeři kapra. Pro správné fungování metabolismu není dobré jíst najednou tuto polévku a kapra se salátem. Rozhodně se držte mého doporučení, které vám zajistí svěží a příjemný den i večer, potažmo i kvalitní spánek.

Ingredience na 4 porce polévky

  • zelený hrách – 500 g
  • cibule – 6 ks
  • mrkev – 3 ks
  • petržel – 2 ks
  • celer – 1 ks
  • olivový panenský olej – 4 lžíce
  • máslo – 2 lžíce
  • Wakame řasy – 2 lžíce
  • saturejka – 1 lžíce
  • konopné semínko – 2 lžíce
  • himalájská sůl – dle chuti
  • čistá voda – dle potřeby

Příprava

Propláchnutý hrách namočte v čisté vodě den dopředu a vodu průběžně vyměňujte hlavně vy, kteří trpíte plynatostí. Vařte ho v tlakovém hrnci 20 minut v čisté vodě, okořeněnou solí a saturejkou. Pak odstavte a nechte dojít. Vývar vylijte, není prospěšný pro tělo. 1/3 hrachu rozmixujte v převařené čisté osolené vodě.

Očištěnou a nakrájenou cibuli osmažte v olivovém oleji do zlatova.
Očistěte kořenovou zeleninu kartáčem a vařte v páře 10 minut do poloměkka. Kontrolujte měkkost vpichem vidličky, počítejte s rezervou doběhu. Poté nakrájejte do vody z pařáku.

Propláchnuté Wakame řasy vařte 1 minutu v čisté vodě a odstavte.
Vše smíchejte, přidejte máslo a polévku zamíchejte.

Jak hrachovou polévku servírovat?

Servírujte na předehřátý talíř. Výborný je posyp konopným semínkem viz foto. Oběd přímo sváteční!

Přidat komentář