Recept: Pesto z medvědího česneku

Recept: Pesto z medvědího česneku

Pesto si rychle oblíbíte a budete ho přidávat do salátů, polévek, jako přízdobu… Výborné jsou topinky potřené pestem s volským okem. Vhodné je k dochucení čehokoliv. Ingredience (na 10 litrů pesta z medvědího česneku) listy medvědího česneku 2 l panenského olivového oleje 3/4 litru TAMARI sójové omáčky Himalájská sůl růžová (dle chuti) Příprava pesta z medvědího česneku Medvědí česnek několikrát properte v čisté vodě (nejlépe bez chlóru). Pak ho v rukou…

Cuketa s nádivkou a studenou omáčkou

Cuketa s nádivkou a studenou omáčkou

cuketa – 1 ks tempeh smažený bez příchutě – 1 ks kozí sýr – 200 g vejce slepičí – 4 ks dle velikosti cukety pórek nakrájený – 6 lžic kajenský pepř – dle chuti oregano – 1 lžička himalájská sůl – dle chuti rajčata – dle počtu strávníků kokosový panenský olej – na vymazání pekáče pohanka kroupa světlá – 500…

Recept: „Oranžodva“ – dýňová polévka

Recept: „Oranžodva“ – dýňová polévka

Také už jste někde ochutnali dýňovou polévku, zatímco zbytek vaší rodiny ji odmítal? Vyzkoušejte tuhle a rozhodně budete mít víc strávníků, než šafránu ? Ingredience na 4 porce polévky dýně Hokaido – 1 ks mrkev – 4 ks cibule – 3 ks kokosový panenský olej – 1 lžíci vejce slepičí – 4 ks šafrán – 0,1 g (viz foto níže) himalájskou sůl –…

Joli – vaječný likér

Joli – vaječný likér

20 domácích žloutků 400 g domácího medu 4 kapky vanilky (sladidlo z rostliny stévie a vanilky, zdravyden.cz) 0,7 l 40% rumu (poctivý destilát z melasy) 400 g 40% šlehačky Žloutky s medem ušlehejte do hladka, přidejte šlehačku, pak rum, vanilku a došlehejte. Nalijte do sklenice a uchovávejte v lednici. Konzumujte nejlépe samostatně mezi 9 – 11 hodinou. Vyhněte se kombinaci s kávou, slinivka vám…

Recept: Salát z domácího kysaného zelí na podporu imunity v zimním období

Recept: Salát z domácího kysaného zelí na podporu imunity v zimním období

Předkládám vám jeden z mnoha receptů knihy „Jídla Světla“ pro ukojení chuťových pohárků a především na podporu imunitního systému v zimním období. Ingredience domácí kysané zelí – 3 kg brokolice – 1 ks mrkev – 3 ks pórek – 1 ks olivový panenský olej – 10 lžic himalájská sůl – dle chuti wasabi (kvalitní) – 10 g kmín mletý – 1 lžička koriandr mletý –…

Sváteční bezlepkové kapří řízky s quinoou ❤️

Sváteční bezlepkové kapří řízky s quinoou ❤️

4 porce kapr bez kůže – 8 tenkých kousků nařezaných podél kostí tapioková mouka – ½ hrnku quinoové vločky – 1 hrnek vejce – 2 ks citrón – 1 ks máslo – 250 g vlašské ořechy – hrst mrkev – 2 ks černá quinoa – 1 hrnek kurkuma – 1 lžička pórek – na přízdobu červená řepa – 2 ks…

Sváteční bezlepková polévka z kapra ❤️

Sváteční bezlepková polévka z kapra ❤️

3 litry polévky z cca 3 kg čerstvého kapra hlava zbavená žáber, kůže, páteř, ocas a jikry himalájská sůl – dle chuti nové koření – 9 kuliček koriandr – 12 kuliček bobkový list – 6 ks chilli papričky celé – 3 ks mrkev – 3 ks petržel – 3 ks pórek – 1 ks dýňová semínka – hrst vejce –…

Bramborový salát s baklažánem

Bramborový salát s baklažánem

4 porce brambory podzimní – 1 kg mrkev – 3 ks petržel – 2 ks celer menší – 1 ks cibule – 1 ks vejce slepičí – 5 ks olivový panenský olej – 1 lžíce avokádový panenský olej – dle potřeby pro domácí majonézu baklažán – 1 ks nakládané okurky – 6 ks červená paprika čerstvá – 1 ks rozmarýn…

Recept: „Joli – kokosky“ nepečené mlsání na váš sváteční stůl pro zdraví

Recept: „Joli – kokosky“ nepečené mlsání na váš sváteční stůl pro zdraví

Nestíháte péct cukroví? Nebo byste měli rádi na svátečním stole chutné a zdravé cukroví? Ingredience mandle Nonpareil – 300 g kokosová mouka bio – 700 g kokos strouhaný bio – 400 g med – 300 g máslo – 500 g Večerní příprava madlí Mandle den před konzumací zalijte vařící vodou, promíchejte, slijte vodu a znovu je zalijte vařící vodou a nechte odstát. Po 10 minutách je…

Mamut malinový

Mamut malinový

Kamut zrno – 1 hrnek pohanková mouka – 2 hrnky vejce slepičí – 5 ks maliny čerstvé – 5 hrnků lněné semínko – 1/2 hrnku med – 3 lžíce himalájská sůl – mezi prsty jedlá soda – 1 lžíce xylitol z břízy – 3 lžíce kokosový olej panenský na vymazání pekáče čistá voda – dle potřeby Kamut důkladně propláchněte čistou vodou…

Koprová omáčka jinak, další můj osobní recept k příjemné redukci vaší váhy  ❤️

Koprová omáčka jinak, další můj osobní recept k příjemné redukci vaší váhy ❤️

2 porce kokos strouhaný bio – 1 hrnek čistá voda – dle potřeby čerstvý kopr nakrájený – 2 hrnky tapiokové perly – 6 lžic máslo – 20 g himalájská sůl – dle chuti královská černá rýže – 1 hrnek vejce slepičí – 4 ks citrón – 1 ks Kokos zalijte čistou vodou a nechte přes noc. Druhý den směs rozmixujte…

Řízečky z černého bezu ❤️ objevte nové chutě ❤️

Řízečky z černého bezu ❤️ objevte nové chutě ❤️

2 porce černý bez – květy na stonku – kytici mandle natural – 1 hrst quinoa bílá – 1 hrst jáhly zrno – 1 hrst vejce slepičí – 3 ks himalájská sůl – dle chuti citrón – dle chuti rýžový olej Suriny – dle potřeby čistá voda bez chlóru – dle potřeby Mandle, quinou a jáhly čerstvě pomelte a směs…

Recept: Mamutí síla na posílení organismu v přechodném období CHŘIPEK

Recept: Mamutí síla na posílení organismu v přechodném období CHŘIPEK

Jak se v období chřipek nemocem vyhnout? Čím posilovat přirozenou obranyschopnost těla? Ingredience 300 g domácího medu 2 paličky česneku 1 citrón Příprava Přepasírujte oloupaný česnek do medu a přidejte vymačkanou šťávu z citrónu a důkladně vše zamíchejte. Uchovávejte ve skle v chladnu a temnu. Užívání: Jako prevenci používejte 1 lžičku ráno na lačno. V jiném stavu doporučuji 1 lžíci nalačno ráno i večer. U dětí dávkujte pocitově. Tuto směs většinou…

Recept: „Joli – datlové hrudky“ – nepečené mlsání na váš sváteční stůl pro zdraví

Recept: „Joli – datlové hrudky“ – nepečené mlsání na váš sváteční stůl pro zdraví

Chcete na svátečním stole chutné a zdravé cukroví? Nebo jenom nestíháte péct? ? Tyto úžasně chutné a zdravé nepečené dobroty uděláte za chvilinku. Ingredience mandle – 200 g datle vypeckované – 600 g čokoláda 90 % – 100 g máslo – 400 g vlašské ořechy – 300 g Večerní příprava Mandle den před konzumací zalijte vařící vodou, promíchejte, slijte vodu a znovu je zalijte vařící…