Řízečky z černého bezu ❤️ objevte nové chutě ❤️

2 porce

černý bez – květy na stonku – kytici

mandle natural – 1 hrst

quinoa bílá – 1 hrst

jáhly zrno – 1 hrst

vejce slepičí – 3 ks

himalájská sůl – dle chuti

citrón – dle chuti

rýžový olej Suriny – dle potřeby

čistá voda bez chlóru – dle potřeby

Mandle, quinou a jáhly čerstvě pomelte a směs osolte a s vodou vytvořte těstíčko a nechte odstát. Běžte si natrhat černý bez nejlépe do lesa, nebo někde do čistého prostředí. Nekonzumujte plody z blízkosti řepkového i jiného pole a frekventované cesty!

Po návratu přimíchejte do těstíčka vejce a pěkně je čistou rukou rozmíchejte. Do rozpáleného oleje vkládejte za stopku obalený černý bez a po obou stranách usmažte. Vyjmuté řízečky nechte okapat na bílém ubrousku a podávejte je s citrónem a salátem, který máte rádi.

Já ho servírovala se salátem z kysaného zelí (kysané zelí + pórek + nefiltrovaný olivový olej + mleté koření – koriandr, kmín a hořčičné semínko). Dobrou chuť ❤️

Přidat komentář