2 porce
špenátové listy – 400 g
lihový ocet nebo jedlá soda
tapioca perly – 1 lžíce
chia semínka – 1 lžíce
česnek stroužky – 2 ks
cibule – 3 ks
olivový panenský olej – 2 lžíce
himalájská sůl – dle chuti
strakaté fazole – 1 hrnek
koriandr mletý – 1 lžička
čistá voda – dle potřeby
Špenátové čerstvé listy omyté ve vodě, zbavte pesticidů 20 – ti minutovým namočením do octové vody 1:10, lze použít také roztok jedlé sody.
Strakaté fazole namočte den předem v čisté vodě. Vodu několikrát slijte, takto zbavíte fazole nežádoucích purinů, které zatěžují tělo. Fazole uvařte do měkka v osolené čisté vodě okořeněné koriandrem. Vodu – vývar vylijte, není prospěšný pro tělo.
Namočte propláchnuté tapiocové perly a chia semínka ve vodě. Oloupané na kostičky nakrájejte cibule osmahněte v oleji v hluboké pánvi do sklovata. Pak přidejte opláchnutý a nakrájený špenát, dobře promíchejte, osolte a duste pod pokličkou do poloměkka. Pak přidejte perly a semínka a dovařte pozvolna pod poklicí a za občasného míchání do měkka. Odstavte, přidejte dle své chuti propasírovaný česnek.
Servírujte na předehřátý talíř fazole se špenátem.
Pošlete to dál, neb z výživného jídla, se cítíme skvěle a pak nám to i lépe myslí ❤
Přidat komentář