Sváteční bezlepková polévka z kapra ❤️

3 litry polévky z cca 3 kg čerstvého kapra

hlava zbavená žáber, kůže, páteř, ocas a jikry

himalájská sůl – dle chuti

nové koření – 9 kuliček

koriandr – 12 kuliček

bobkový list – 6 ks

chilli papričky celé – 3 ks

mrkev – 3 ks

petržel – 3 ks

pórek – 1 ks

dýňová semínka – hrst

vejce – 3 ks

avokádový olej – 3 lžíce

olivový olej – 1 lžička

čistá voda bez chlóru – dle potřeby

Hlavu, kůži, páteř, ocas a jikry z omytého čerstvého kapra dejte do hrnce spolu s vařící vodou a vařte 5 minut. Vzniklou pěnu na hladině posbírejte nerezovou naběračkou a vyhoďte ji. Pak okořeňte solí, novým kořením, bobkovými listy, koriandrem, chilli papričkami a vařte pozvolna pod poklicí 40 minut.

Omyté mrkve a petržele dejte v celku na pařák a vařte do poloměkka. Omytý pórek nakrájejte na malé kousky. Část si odložte na ozdobu a zbytek 2 minuty uvařte v zeleninovém vývaru. Uvařenou rybí polévku přeceďte přes nerezový cedník, dejte do něj obrané rybí maso, nakrájenou zeleninu včetně jejího vývaru a avokádový olej.

Dýňová semínka pomelte a vmíchejte je do rozmíchaných vajec spolu s pórkem a solí. Upečte pozvolna tuto směs na olivovém oleji v rozpálené pánvi po obou stranách. Za tepla vaječnou placku nakrájejte na kousky a přidejte do servírované polévky spolu s čerstvým pórkem. Dobrou chuť ❤️ ❤️❤️

1 Komentář

  • Zdeněk Vavrečka
    Posted Listopad 27, 2019 2:19 pm 0Likes

    výborná polévka, skvělé chuti, po prvním talíři následoval další a snad i kapr by se po ní oblizoval 🙂

Přidat komentář