Jolana Janišová

Informace

Jolana Janišová, nar. 2. října 1968 v Opavě. Česká publicistka, autorka nového jednoduchého a komplexního bezlepkového systému stravování na posílení imunity těla pro všechny generace, propagátorka osvěty vlivu stravy na zdraví, poradce pro výživu a nakladatelka. Cokoliv mě v mládí naučili, byla pouze automaticky - od autorit - přijatá dogmata. Nebrala jsem vůbec v potaz různé ukazatele. Jak jsem zasela, tak jsem sklízela. Trvalo to dlouhé roky... Až přišlo další vážné onemocnění a další operace. A já jsem konečně prozřela. Pochopila jsem, že si za svůj život nesu odpovědnost jedině já sama! Je to můj příběh ❤️.
Toto uvědomění, byl můj velký krok vpřed ke svobodnému a vědomému láskyplnému životu.

Ale to byl jen začátek všeho, neboť má soustavná proměna trvá již přes 16 let, s minimálně tisíci změnami na všech úrovních. Přijmout změnu a udělat ji. Přijmout změnu a udělat ji. A tak stále pořád dokola, dokolečka! Žít tyto změny bylo pro mě ze začátku jedním velkým stresem, obrnila jsem se trpělivostí a vydržela jsem to. Dnes se cítím zdravě a plná síly. Stálo mě to však mnoho bolesti a utrpení. Mnoho nových zkušeností. Otevření se novému.

Až později jsem si uvědomila, že většina ukazatelů zdravého života vždy směřovala a směřuje ke zdravému jídlu...

 

 

Ukazuji, jak získat maximum výživy a energie ze stravy a upevnit si své zdraví

Pocházím z řeznické rodiny a tak maso bylo denním „chlebem“. Prožila jsem si a přežila téměř všechny dětské nemoci a následky léčby. Zánět mozkových blan, borelióza, 4 operace, včetně slepého střeva a nezhoubného nádoru. Zlomovým okamžikem mého prozření na přelomu tisíciletí byly alternativní metody a doplňky stravy skrze MLM společnosti. Rozhodla jsem se pro život bez nemocí a bolesti.

Uvědomila jsem si, že jsem už jako dítě toužila zažít zdravý svět a na každoročních prázdninách u pratety v Holčovicích v Jeseníkách jsem si hrála na šťastnou doktorku, která každému pomůže a každého vyléčí – i zvířátka.

Po studiích v oboru chemie jsem pracovala v letech 1986 – 1996 ve firmě Galena a.s. jako provozní chemik a famaceutický laborant. Nechěla jsem být doživotním zaměstnancem a naplňovat představy o životě své maminky. Tak jsem začala podnikat. Pracovala jsem i jako obchodní zástupce v pojišťovnictví i v potravinářských společnostech.

„Od svých 14 let vařím. Dříve jsem musela. Nyní chci – a mám z toho obrovskou radost i motivaci. Na své cestě jsem zjistila jednu důležitou a pravdivou podstatu, že bez komplexní promyšlené úpravy stravy zdraví opravdu nefunguje.

 

Své dětské touhy o zdraví jsem se nikdy nevzdala. Pochopila jsem, že současný společenský systém není správně nastaven. Začala jsem bořit předkládané mýty a společenská dogmata a začala odkrývat skutečnosti bez obalu!

Nekončící sebevzdělávání od vědeckých kapacit, odborníků a specialistů na biologii, chemii, výživu, soli a minerály, stravu, kosmický výzkum, zemědělství, genetiku, východní a alternativní medicínu, biorezonance, prenatální stádia vývoje, vodní zdroje aj. – neustálé hledání a zkoušení různých cest postupně vyústilo v nový jednoduchý a komplexní bezlepkový systém stravování na posílení imunity těla pro člověka – pro všechny generace – „Jídla Světla Jolany Janišové“ – vzdělávací systém o přímém vlivu vaření jídel a stravy na zdraví (2017) a knihu „Jídla Světla – Kuchařku pro život“‘ (2018).

Bez komplexní promyšlené úpravy stravy to nejde. Nebavilo mě vařit dle receptů, kde se používají potraviny, které dle mého vědomí a svědomí nejsou pro tělo přínosem, ale naopak. A to mě posunulo na základě znalostí do vytváření si svých receptů. Dnes se učím způsoby, jak vám tyto výživné a jednoduché recepty na zdravá jídla mohu nabídnout včetně praktických doporučení, jak se cítit vědomě stále skvěle a plná síly.

Upřímně, nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, napsat knihu – kuchařku. A ani jsem si neuvědomovala, kolik je s tím spojeno profesí a celkové práce. Ale pravda je taková, že mé okolí, moji přátelé a známí, mě k tomu přemlouvali celé dva roky. Já to nakonec slíbila. Přestože jsem věděla, že neumím psát posloupně. Vše pro mě bylo nové…

Můj životní příběh popisuji v knize „Jídla Světla – Kuchařka pro život“

Dříve jsem jen věděla, co nechci. A vůbec mi nedocházelo, jak chybné mám zaměření! Během tohoto období, mi prošlo životem spoustu učitelů, mentorů, různých seminářů, technik a zajímavých knih. Děkuji za ně ♥

Mé životní milníky:

  • Od r. 2005 se soustavně vzdělávám v oblasti zdravého životního stylu, práce s energiemi a myšlením prostřednictvím mentorů, seminářů, kurzů, videí, knih a osobní praxe.
  • 2007 – 2011 jsem úspěšně absolvovala kurzy pro práci s ruskými mobilními přístroji pro dynamickou elektroneurostimulaci. Tyto přístroje umožňují kosmonautům v plném zdraví několika měsíční práci ve vesmíru. Zkoumání a měření biorezonančními přístroji jako jsou BICOM OPTIMA, Sensitiv Imago 500, kvantový Oberon, Salvia, EAV Vollův přístroj, DiaDENS-PK.
  • 2008: Po předchozích letech a zkušenostech prezentuji na Lékařském ortopedickém kongresu v Praze lékařům, masérům, operačním záchranným jednotkám, pracovníkům letišť, firmám i magistrátu a úředníkům ergonomii zdravého sezení.
  • Od r. 2009 jsem organizovala vzdělávací semináře pro terapeutické týmy na téma práce s frekvenčními přístroji.
  • 2009 – 2013: Denní samostudium Bible. Jsem věřící a nejsem v žádné církvi ani sektě.
  • 2010: Jako majitelka a původce užitného vzoru „Multifunkční ergonomická kancelářská židle pro práci s počítačem“ jsem se vzdala svých iluzí o právní ochraně duševního vlastnictví, když byl tento můj patent zneužit v zahraničí.
  • 2010: Certifikovaný praktik The Reconnection® Healing I.
  • 2010: SU – JOK Terapie I. a II., TČM, SU – JOK Komplexní diagnostika
  • 2011: SU – JOK Základy u DNES terapie 2013: Neurorestart 2014: Technika Kvantového Doteku Matrixu
  • 2014: Metoda RUŠ 2016: NLP – neuro – lingvistické programování 2016: Angličtina s hypnózou I. a II.
  • 2017: Vzniklo „Improvizační vaření“
  • 2017-2018 – jsem napsala mou první knihu Jídla Světla – Kuchařka pro život, která se šířila pouze organicky
  • 2018 – jsem autorkou článků v časopise Eniologie člověka v sekci Eniogastronomie – ČR, SR, a v časopise NEWexpres – Zdravý životní styl, Brno
  • 2018: Abych mohla své znalosti v systému předávat dál, získala jsem osvědčení o rekvalifikaci v oboru Poradce pro výživu.
  • Od r. 2018 ukazuji zájemcům jak získat maximum výživy a energie ze stravy a upevnit své zdraví.
  • 2018: jsem vytvořila video recepty Pyré, Sladké placky.
  • Od r. 2019 – díky zájmu čtenářů o mou knihu Jídla Světla – Kuchařka pro život  jsem zajistila další dotisky a uzavřela výhradní spolupráci s distributorem knih pro ČR, SR – PEMIC BOOKS a.s.
  • 2019: jsme spustili nové stránky Jídla Světla, které neustále rozvíjíme. Obohatili jsme je také o slovníček pojmů a mé oblíbené ingredience.
  • 2019 – květen: začínáme publikovat mé citáty a zažité zkušenosti
  • 2019 – září: začala jsem svou nakladatelskou činnost